Nieuwsbrief If You Are Not There, Where Are You? 5 januari 2018 - issue #004

Nieuwsbrief If You Are Not There, Where Are You? 5 januari 2018 - issue #004

Hallo allemaal,

Wij hopen dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en wensen iedereen een heel gelukkig nieuwjaar. Dit nieuwe jaar staan er voor If You Are Not There, Where Are You? spannende dingen op de agenda. In januari is namelijk de boekpublicatie van HKU over IYANTWAY en we breiden het project dit jaar uit met de documentaire Ik ben er even niet. Lees snel verder voor meer info!

Boekpublicatie Mapping the Experience

Het HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen heeft een boek over onze methodeMapping the Experience uitgebracht. Het boek is gevuld met onderzoek vanuit ervaring (alle leden van het lectoraat hebben als kunstenaar met een kind gewerkt), interviews met kunstenaars Bobby de Groot en Ruud Lanfermeijer, tips van Maartje Nevejan en producent Willemijn Cerutti en prachtige kaarten van beeldend kunstenaar Marjolijn Boterenbrood.

De publicatie If You Are Not There, Where Are You? Mapping the experience through art wordt uitgegeven door Lectoraat Performatieve Maakprocessen en Uitgeverij International Theatre and Film Books en is te koop bij deze boekhandel aan het Leidseplein en online.

Boekpresentatie: dinsdag 30 januari van 17:00 – 19.00 uur
Info en aanmelden via marieke.nooren@hku.nl

Documentaire Ik ben er even niet

De financiering is helemaal rond voor de productie van de documentaire Ik ben er even niet. In deze creatieve documentaire verkent regisseur Maartje Nevejan de wereld van absence epilepsie nog verder. De komende maanden gaat het filmproces van start. Binnenkort meer hierover!

De film wordt in samenwerking met VPRO en Cerutti Film gemaakt.

Column Journalist van de binnenwereld

Tijdens onze inspiratie avond bij Spui25 was journalist Dirk Vis aanwezig. Hij schreef de column Journalist van de binnenwereld over de avond en het project. Hieronder alvast een voorproefje. Lees het gehele artikel op onze site.

“We moeten zoeken naar een nieuwe taal, wordt vanavond meermaals gezegd. Stel je voor dat je er eentje vindt. Een nieuwe taal. Een stel aliens in augurkvormige schepen landt op aarde en leert je als geschenk hun taal, waarna ze weer verdwijnen. Ik verzin dit niet, dit komt uit een film. Je bent dan de enige op de wereld die die buitenaardse taal machtig is. Je wint een uniek perspectief. Maar alleen jij. Wat moet je ermee?”

Trailer Inspiratie avonden

De afgelopen maanden was If You Are Not There, Where Are You? te zien op verschillende plekken. Het begon in oktober met Cinekid Film Festival, daarop volgde in rap tempo Stedelijk Museum Amsterdam, InScience Film Festival in Nijmegen, Mapping the Experience in Spui25 en Digital World in Pakhuis de Zwijger.

Hieronder een korte visuele samenvatting van al deze inspiratie avonden. Wil je nog meer zien, kijk dan op ons YouTube kanaal.

Presentaties HKU

We willen ook nog even met jullie terugblikken op de verschillende presentaties die het lectoraat van de HKU heeft gehouden. De publicatie is net uit, maar het onderzoek over de methode Mapping the Experience is de afgelopen twee jaar al op diverse conferenties in binnen- en buitenland gepresenteerd, zoals PARM (European Platform for Artistic Research in Music) in Venetië, artistic research conferentie in Praag en CARPA Helsinki. Ook verschenen korte publicaties in de bijbehorende academische journals.

Binnen- en buitenlandse presentaties
27.5.2016
     Orpheus Instituut / DocARTES Gent
11.10.2016   Fontys Tilburg
21.4.2016     EPARM conferentie Vicenza
7.4.2016       Praag, conferentie “Artistic Research – Is there some method?”
8.12.2016     Cape Town Multimodality Conference
31.8.2017     Carpa Helsinki