Boekpresentatie HKU -  If You Are Not There, Where Are You?

Boekpresentatie HKU - If You Are Not There, Where Are You?

Mapping the Experience of Absence Seizures Through Art
Dinsdag 27
februari 17.00-19.00 uur
Het Huis Utrecht

Het kernteam van het HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen presenteert haar nieuwste publicatie- rondom het transmediaproject If You Are Not There, Where Are You? van transmediamaker Maartje Nevejan en Ceruttifilm.

Het project heeft als doel om taal te vinden voor de vaak angstige en onbegrepen beleving die kinderen en jongvolwassenen hebben tijdens een absence epilepsie aanval. Wetenschap en kunst zijn verbonden in een uniek experiment dat de onzichtbare ervaring van absence epilepsie op artistieke wijze en in co-creatie met de ervaringsdeskundigen zelf transmediaal verbeeldt. Meer inzicht in waar deze kinderen zijn, als ze er even niet zijn, leert ons niet alleen over deze aandoening maar biedt ook inzicht in het menselijk bewustzijn en het theater van onze geest.

De verschillende makers/ onderzoekers gaan naar aanleiding van hun onderzoek in dialoog met verschillende mensen uit het veld, waaronder theatermaker Moniek Merkx (Maas Theater), ethiekdeskundige Anke van Gorp (HU Onderzoek) en Lector Kunst en Professionalisering Bart van Rosmalen. Het programma wordt gemodereerd door Nirav Christophe, Lector Creatieve Maakprocessen HKU.

Kunstenaar, wetenschapper, ervaringsdeskundige, nieuwsgierige? U bent van harte welkom dit programma bij te wonen en daarna het glas te heffen op het nieuwe boek!

Dinsdag 27 februari 17.00-19.00 uur
Het Huis Utrecht, Theaterzaal Boorstraat 107
RSVP hier

Niet in de gelegenheid om te komen, maar wil je wel het boek lezen? Bestel het hier