Sanne

de mummie en de eenhoorn

SANNE & BOBBY DE GROOT
2 DOCUMENTAIRE FILMCLIPS

Sanne, een meisje van 9 jaar, spaart eenhoorns, omdat die ’s nachts helpen tegen haar angsten. Op Nevejan’s vraag waar ze nou precies zo bang voor is antwoordt Sanne dat ze bang is voor mummies.

“Ik wil dat ik niet meer bang ben, dat iemand dat beeld van die mummie uit mijn hoofd haalt, maar ook niet. De mummies moeten weg, maar de eenhoorns moeten blijven.”

Voor Sanne is het donker een plek waar van alles onverwachts kan gebeuren. En waar de mummie verschijnt. Die kan haar opeten.
De mummie is de personificatie van haar absence, de eenhoorn is haar beschermengel. Sanne wil van haar angsten af. Maar ze is bang dat als het beeld van de mummie uit haar hoofd wordt gehaald door de dokters, dat ze dan ook de eenhoorns kwijtraakt. En dat wil ze niet. Want eenhoorns maken haar “happy”.

Met animator Bobby, maakt ze een mummie van papier-maché. Ze vertelt Bobby dat ze kleuterjuf wil worden later. Bobby zegt dat hij dat heel slim vindt, omdat dat het enige beroep is waarin je gelegitimeerd mag knutselen, en Sanne mag niet knutselen thuis. Tijdens het knutselen wordt de mummie te schattig vindt Sanne. Ze verzint samen met Bobby manieren om hem weer gemeen te laten worden.

Met Sandra Geisler van Lighthorse, een ‘paardenfluisteraar’, werkt ze met paarden, dieren die het dichtst bij eenhoorns staan. Ze rijdt voor het eerst paard. In haar witte jurkje rijdt ze op Elvira door het Noord-Hollandse landschap en roept: “Dit is zo cool, dit is de gelukkigste dag van mijn leven!”

De ervaring van Sanne is gevat in een foto van haar mummie en een aantal documentaire paarden filmclips.

Klik hieronder op de knop om de VR ruimte van Sanne te bekijken!