Blog

Journalist of the inner world

At an inspirational event – beautifully titled Astronauts of the inner world – scientists and artists engage in conversation.

Our VR experience in the “Stedelijk Museum” november 2017

Inspector V in the Stedelijk Museum Amsterdam 2017  November 03, 2017 Friday the 3rd of November the InspectorV team joined the congress Worlding the brain held by the Stedelijk Museum and the University of Amsterdam. More specifically: the ASCA Research Group Neuroaesthetics and Neurocultures at the University of Amsterdam. I want to take visitors of

We proudly present: de kinderen en de jongeren…

Dit zijn ze dan, de eerste tien die, samen met hun kunstenaar, de werelden die schuilen achter absence epilepsie hebben vormgegeven. Binnenkort komen de kunstwerken van hen ook op deze site.

Yeah… We did it… De eerste presentatie zit erop!

Op het mooie terrein van Nieuw en Meer scheen de zon, en oud Hollandse stapelwolken maakte het de mooiste dag van de week. De kinderen en jongeren lieten hun werk zien en de ouders en oma’s en opa’s waren ontroerd en trots.

Laatste draaidagen voor de zomer

De laatste draaidagen zijn geweest en we zijn hard aan het werk om de intieme presentatie op 6 juli 2016 voor te bereiden. Eindelijk zullen alle kunstwerken getoond worden aan de ouders, familie en vriendjes van de kinderen en jongeren.

De eenhoorn

We voelen ons verwant met de  Fenomenologie, een filosofische stroming die uitgaat van de directe en intuïtieve ervaring. Zo zegt deze filosofie: “Zelfs het inbeelden van een eenhoorn, bevat nog een ‘ingebeelde’ eenhoorn. Wij houden ons bezig met de inhoud van de waarneming en we negeren de vraag of het echt bestaat.”

Experimenteren met rare lenzen

While this huge museum may seem like a huge diversion from the nature of New Zealand, in essence, this young establishment has indeed accumulated a lot of the most important historic and...

Over mummies

Bij een Absence ervaring hoort bijna altijd angst. Je bent heel bang voor iets, het of iemand... Vaak zijn kinderen jarenlang bang voor hetzelfde. Een van onze jonge deelnemers maakte, samen met animator Bobby, haar angst uit papier maché. Zij is bang voor een mummie.