Inspiratie opdoen in het stedelijk museum

Inspiratie opdoen in het stedelijk museum

Mick en kunstenaar Ruud Lanfermeijer gingen op bezoek in het Stedelijk. Wij, de film crew, gingen op de bakfiets achter hem aan. Groen filmen noemden we dat….;)

bakfiets crew

We gingen ervaren hoe je een schilderij in gezogen kan worden en dat dan steeds meer kleuren tevoorschijn komen. Zoals je eigenlijk ook een aanval ingesleurd kan worden. Discussies over abstracte en figuratieve kunst, wanneer gebruik je eigenlijk je fantasie het meest? Hoe maak je beelden in je hoofd, hoe werkt dat? Het is gewoon verf, en toch zie je van alles, maak je dat dan zelf? Of heeft een kunstenaar, in dit geval Barnett Newman dat expres in het schilderij gestopt?

Barnett Newman (New York City, 1905– aldaar, 1970) was een Amerikaanse schilder en beeldhouwer. Barnett Newman was het pseudoniem van Baruch Newman. Hij wordt gezien als één van de leidende figuren in het abstract expressionisme en één van de belangrijkste Color Field-schilders. Tot twee keer toe werd er een schilderij van hem vernield omdat iemand gek werd van de abstractie.

Mick en kunstenaar Ruud Lanfermeijer bezoeken het museum voor inspiratie
Mick en Barnett Newman

Daarna naar het atelier van Ruud, waar het begin van het schilderij langzaam op papier wordt gezet. Schetsen nog maar. Mick en Ruud verkennen stapje voor stapje hoe het voor Mick werkt.

atelier
begin absences Mick
houtskool