Blog

Journalist van de binnenwereld

Op de inspiratie-avond met de prachtige titel Astronauten van de binnenwereld spreken wetenschappers en kunstenaars met elkaar. Aanleiding is het groots opgezette, transmediale project If You Are Not There, Where Are You? waarin kinderen met absence epilepsie worden gekoppeld aan een kunstenaar. Wetenschappers geven advies. Kunst en wetenschap zijn voor dit project even belangrijk. Subject en object. Doel is te onderzoeken wat er gebeurt tijdens een absence.

Yeah… We did it… De eerste presentatie zit erop!

Op het mooie terrein van Nieuw en Meer scheen de zon, en oud Hollandse stapelwolken maakte het de mooiste dag van de week. De kinderen en jongeren lieten hun werk zien en de ouders en oma’s en opa’s waren ontroerd en trots.

Laatste draaidagen voor de zomer

De laatste draaidagen zijn geweest en we zijn hard aan het werk om de intieme presentatie op 6 juli 2016 voor te bereiden. Eindelijk zullen alle kunstwerken getoond worden aan de ouders, familie en vriendjes van de kinderen en jongeren.

De eenhoorn

We voelen ons verwant met de  Fenomenologie, een filosofische stroming die uitgaat van de directe en intuïtieve ervaring. Zo zegt deze filosofie: “Zelfs het inbeelden van een eenhoorn, bevat nog een ‘ingebeelde’ eenhoorn. Wij houden ons bezig met de inhoud van de waarneming en we negeren de vraag of het echt bestaat.”

Experimenteren met rare lenzen

Veel mensen met absences maken vervormingen mee van de werkelijkheid. Letterlijk. Andere mensen worden vaag, gaan smelten, draaien om, hebben geen kleur en geluid meer. Hoe kan je dat nou filmen? Onze crew doet allemaal rare experimenten.

Over mummies

Bij een Absence ervaring hoort bijna altijd angst. Je bent heel bang voor iets, het of iemand... Vaak zijn kinderen jarenlang bang voor hetzelfde. Een van onze jonge deelnemers maakte, samen met animator Bobby, haar angst uit papier maché. Zij is bang voor een mummie.