Laatste draaidagen voor de zomer

Laatste draaidagen voor de zomer

De laatste draaidagen zijn geweest en we zijn hard aan het werk om de intieme presentatie op 6 juli 2016 voor te bereiden. Eindelijk zullen alle kunstwerken getoond worden aan de ouders, familie en vriendjes van de kinderen en jongeren. Super spannend. We hebben besloten in samenspraak met de kinderen en neurologen om het gewone publiek nog even uit te stellen. Het is te spannend voor de jongeren/kinderen om voor het eerst met hun verhalen naar buiten te komen. Het voelt als een coming-out.

De laatste week waren we veel met taal en muziek bezig. Falck heeft Caro zijn composities laten horen over de verschillende fases van haar aanvallen. Samen hebben ze eraan zitten schaven in de blokhut van Falck in Rotterdam

Blokhut Falck

Ook Niek ging een studio in, bij Huub in Oorbit Amsterdam, om zijn monoloog in te spreken. Hij bleek een natuurtalent.

Niek in de studio

Sem heeft haar blog bewerkt tot een echt boek. Samen met Nirav gingen ze naar Studio Ron van Roon, een beroemde vormgever die bijvoorbeeld alle boeken van Arnon Grunberg vormgeeft. Sem heeft zelf de voorkant getekend en samen hebben ze verzonnen hoe de absences het beste in het boek kunnen staan.

Studio van Ron van Roon

Ook gingen we nog even langs Mick en Ruud, die de laatste hand legden aan Mick’s zwarte schilderij…..met mummie-zwart….

Als laatste hebben we Roos van Rodenburg geïnterviewd, een orthopedagoog die onderzoek doet naar angst en epilepsie bij kinderen. Eigenlijk hebben alle kinderen veel angst, dat viel ons ook op, en daar is nog heel weinig onderzoek naar gedaan. Het heeft te maken met dat epilepsie zo onvoorspelbaar is. Je moet eigenlijk altijd alert zijn, omdat je nooit weet wanneer een aanval komt. Hoe kan je daar nu mee omgaan?

Roos van Rodenburg

Nog 2 dagen en dan is de presentatie. We hebben er ontzettend veel zin in.